06 51 303 223 info@zelesys.nl

Diverse andere toepassingen door derden van zelflerende systemen, neurale netwerken en 'big data'

Niet door Zelesys

Een computer die zeldzame ziektes opspoort

Zeldzame ziektes zijn niet zeldzaam; in Duitsland zijn het er zo’n 7.000. Voor artsen is het onmogelijk ze allemaal te herkennen, maar een neuraal netwerk, dat – in tegenstelling tot de mens – met zulke grote aantallen geen enkele moeite heeft, kan daarbij helpen.

Klik hier voor het volledige artikel:
http://nu.nl/gezondheid/4337654/duitse-kliniek-krijgt-computer-ziektes-opspoort.html

Watson™ en kanker

De Watson™ computer is een krachtige cognitieve technologie ontwikkeld door IBM. Watson™ verwerkt informatie meer vergelijkbaar met een mens dan een computer door zelf hypotheses te genereren op basis van bewijs. De kracht van Watson™ wordt nu ingezet om medisch professionals te ondersteunen in hun therapiekeuze voor kanker. In eerste instantie lag de focus alleen op borst- en longkanker. De studie is inmiddels uitgebreid met colon-, prostaat-, blaas-, ovarium-, cervix-, pancreas-, nier-, lever- en baarmoederkanker, en met melanomen en lymfomen.

Klik hier voor het volledige artikel:
https://www.mskcc.org/blog/msk-trains-ibm-watson-help-doctors-make-better-treatment-choices

Terugdringen sterfte door bloedvergiftiging

Intensive care van het VUmc en het OLVG in Amsterdam gaan de behandeling van patiënten met bloedvergiftiging verbeteren door grote hoeveelheden gegevens te combineren. De bedoeling is dat patiënten zo de optimale dosis antibiotica krijgen voorgeschreven. Nu doen artsen dat op basis van hun ervaring of geven ze standaarddoseringen. De beide Amsterdamse ziekenhuizen gaan samen met het AMC in Amsterdam, het Academisch Ziekenhuis in Gent en ziekenhuizen in Canada en Australië een groot onderzoek doen. Het VUmc en OLVG beginnen nu met het project Right Dose, Right Now. De andere ziekenhuizen sluiten zich daarbij aan. Doel is de sterfte aan bloedvergiftiging te verminderen en het verblijf van patiënten op de ic te bekorten.

Klik hier voor het volledige artikel:
http://nos.nl/artikel/2129097-big-data-gebruikt-om-sterfte-aan-bloedvergiftiging-terug-te-dringen.html

Klik hieronder voor voorbeelden van diverse praktijktoepassingen: